Wednesday, 12 June 2013

Teduhan Kasih Tv 3

Assalamualaikum

Hai kawan-kawan, sekarang tengah demam teduhan kasih di tv 3 kan? Semua orang dok usha jer Adi Putra dalam cerita itu kan. Aku tahu korang kan. Pantang tengok lelaki baik sikit dalam drama. Terus lah syok. Dah itu mula lah berangan nak suami macam itu jugak. Tahu sangat lah korang semua. hehehehe...
Lepas itu, korang jawab balik. Ala, ko cik Nor. Ko sendiri pun macam itu jugak. Macam lah kite orang tak tahu. Diam-diam dan tengok saja sudah.

adaptasi novel
Biasa dah sekarang drama melayu dekat tv. Semua nak ambil novel.. Tapi yang tak best bagi aku adalah aku sebagai peminat tegar novel melayu belum baca novel itu lagi. O..damn it.

Sepanjang aku tengok dah berapa episod dekat tonton drama teduhan kasih ini. Aku terfikir sendiri di dalam kepala otak aku yang sangat hebat ini. Aku berfikir sendiri, ada wujud ke manusia sebaik Iffa dan sejahat mak tiri, kakak tiri dan Ayu dalam cerita ini. Apabila difikirkan balik, kita sebagai manusia adalah pelakon di muka bumi ini. Jadi tidak hairanlah kalau memang betul manusia sebaik dan sejahat itu. Cuma kita tidak jumpa secara real jer lagi.

Dalam banyak watak dalam drama ini, aku paling suka watak kakak dan mak tiri si Iffa ini. Apa sebab aku suka? Sebab diaorang dalam sekejam-kejam diaorang ada lawak jugak. Yela, korang tengok sendiri. Diaorang cakap pun dan terpekik terlolong. Lepas itu, dua-dua nak menang dan nak untung. Paling lawak sekali bila si mak tiri dipaksa menjaga cucu. Mesti ada jer yang tak kena dengan cucunye itu.

Apa-apa pun, aku tahu rakyat Malaysia enjoy tengok drama ini. Sekurang-kurangnya, boleh release kan otak yang baru balik dari bekerja. Atau boleh dijadikan cerita masa dekat pejabat bila esoknya. Ala.. normal kalau dekat pejabat takde nak bercerita macam ini kan. Lebih-lebih lagi yang kaum wanita dan kadang-kadang lelaki pun ada join sekali. Normal lah kan.. hihihi..Ok, aku nak sambung tengok drama ini balik kat tonton. Harap korang enjoy baca coretan yang serba ringkas ini.

Sekian.Sumber: google image.
* perkara yang paling susah adalah buat orang percaya dengan kita. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...